Här visar vi alla politiker som kandiderade i valet 2018.

Socialdemokraterna

s

Vänsterpartiet

v

Miljöpartiet

mp

Moderaterna

m

Centerpartiet

c

Liberalerna

l

Kristdemokraterna

kd

Sverigedemokraterna

sd

YRKE

ALLA YRKEN

VALTYP

ALLA VAL

LAG & ORDNING
INTEGRATION
SJUKVÅRD
EKONOMI
BARN & SKOLA
MILJÖ
JOBB
FÖRSVAR
ÄLDREOMSORG
INVANDRING
INGA FAVORITER
SÖK IGEN
HÄMTA LÄNK TILL SIDAN
ÅTERSTÄLL FORMULÄR
SPARA SOM FAVORIT

Ulf Kristersson

Moderaterna

partiordförande

RIKSDAGSVAL

Blekinge län
+28
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Göteborgs kommun
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Malmö kommun
Norrbottens län
Skåne läns norra och östra
Skåne läns södra
Skåne läns västra
Stockholms kommun
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands läns norra
Västra Götalands läns södra
Västra Götalands läns västra
Västra Götalands läns östra
Örebro län
Östergötlands län

MER OM Ulf Kristersson


Jag är född i Lund och uppvuxen i Torshälla utanför Eskilstuna. Idag bor jag med min hustru Birgitta och tre döttrar i Strängnäs. Lediga stunder tillbringas hemma eller vid Mälaren med familjen.

Under ungdomsåren var jag truppgymnast och mitt första riktiga jobb var som fotoförsäljare på Expert där jag också lärde mig att fotografera – vilket jag fortfarande ägnar mig åt vid sidan av familj, löpning och jakt.

Mitt politiska engagemang tog fart när jag tillsammans med några vänner bildade en MSU-förening på Sankt Eskil. Efter gymnasiet gjorde jag min militärtjänst vid signalregementet i Enköping. Därefter bar det av till Uppsala där jag utbildade mig till civilekonom. Åren 1988-1992 var jag ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.


Sedan dess har jag suttit i riksdagen, därefter arbetat som kommunikationsdirektör på börsnoterade IT-konsultföretaget Connecta/Adcore, hunnit återvända till politiken som finanskommunalråd i Strängnäs och senare som socialborgarråd i Stockholm.

Under alliansregeringens andra mandatperiod 2010 kom jag tillbaka till rikspolitiken som socialförsäkringsminister. Och efter valet 2014 var jag efter många år tillbaka i riksdagen som vice ordförande i finansutskottet och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna.

I mitt uppdrag som partiledare för Moderaterna ser jag det som min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikheten och sammanhållningen. Där vad du gör är viktigare än vem du är. Men för att det ska vara möjligt behöver vi på allvar tar tag i de problem som finns. Jag är övertygad om att det finns rimliga och rationella politiska lösningar också på det som är riktigt svårt. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Källa: wikipedia.com moderaterna.se

Anmäl Ulf Kristersson

Mer om Moderaterna

Sverige ska präglas av företagsamhet, jämlikhet och social rörlighet där varje ny generation får en chans att forma sitt eget liv, inte bara följa i sina föräldrars fotspår. Vi tror att nästan alla människor av egen kraft kan skapa ett gott liv, tillsammans med andra. Att vi både har en moralisk skyldighet att ta fullt ansvar för våra egna liv - och bry oss om andras.